Owsianka malinowo-borówkowa

To chyba jeden z najprostszych i najszybszych posiłków jakie znam. Niby banalny a jednak … pyszny i pożywny. Jednym słowem wspaniałe śniadanie w letnie poranki. Kto nie lubi owsianek, ten po spróbowaniu tej na pewno zmieni zdanie. Zapewniam Was, że w dzieciństwie ich nienawidziłam – mój tatuś raczył mnie takimi bez żadnych dodatków, w których łyżka stawała na sztorc 😉
Także próbujcie, smakujcie i korzystajcie jak najwięcej z sezonowych owoców!

 

 

Składniki

  • 1/2 szkl. płatków owsianych bezglutenowych*
  • 1/2 szkl. popingu z amarantusa
  • 1 szkl. maślanki naturalnej
  • 2 garści borówki amerykańskiej
  • 2 garści malin

 

Wykonanie

Płatki zalewamy maślanką i odstawiamy na 10-15 min. Następnie dodajemy poping i mieszamy z płatkami. Na wierzch wykładamy maliny i borówki. Smacznego!

*Pamiętajcie, płatki powinny być oznaczone jako bezglutenowe – należy uważnie czytać etykiety! (uprawy owsa w Polsce są zanieczyszczone innymi zbożami)