Kokosanki bananowo-jaglane

Moje kombinacje dotyczące kaszy jaglanej chyba nigdy się nie skończą… W tak upalne dni jak te, nikt jednak nie myśli o spędzaniu czasu w kuchni i gotowaniu… Ja nie jestem w tym przypadku wyjątkiem. Najchętniej weszłabym do basenu i już z niego nie wychodziła, ale coś jeść trzeba.. Wstałam więc dzisiaj wcześnie rano, kiedy to termometr jeszcze pokazuje w miarę możliwą do funkcjonowania temperaturę i  postanowiłam zrobić coś lekkiego i trochę słodkiego! Dodatkowo  musiało to być proste i łatwe w przygotowaniu… I takie też jest! Idealna przekąska dla dzieci i dorosłych. Koniecznie kosztujcie ich prosto z lodówki 🙂

 

Składniki

  • 2 średnie banany
  • 1/2 szkl. popingu z amarantusa
  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
  • 1/2 szkl. wiórek kokosowych (do obtoczenia)

Wykonanie

  1. Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, zalewamy szklanką wody i gotujemy. Po przestygnięciu dodajemy poping z amarantusa i rozgniecione widelcem banany.
  2. Wszystkie składniki mieszamy (jeżeli ma się ochotę można wszystko zblendować), formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Umieszczamy nasze kokosanki w lodówce. Po godzinie możemy się już nimi delektować 🙂

(Visited 288 times, 1 visits today)