Pasta z czerwonej fasoli

Szybka i prosta pasta kanapkowa ze strączków? Proszę bardzo, wystarczą trzy składniki plus przyprawy:) I oto jest! Czerwona fasolowa pasta kanapkowa o bardzo ciekawym smaku.
Jestem przekonana, że zamieni ona wszystkie nudne kanapki na ciekawy posiłek:) Zróbcie i przekonajcie się sami:)

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 szt. małej czerwonej cebuli
  • 7 pomidorów suszonych z oliwy
  • gałka muszkatołowa
  • świeżo mielony pieprz

Wykonanie

  1. Fasolę odcedzamy na sitku i przepłukujemy bieżącą wodą. Pomidory kroimy w paseczki a cebulę w kostkę.
  2. Wszystkie składniki blendujemy i przekładamy do miseczki. Pasta najlepiej smakuje z domowym świeżutkim chlebem 🙂

 

(Visited 226 times, 2 visits today)