Pudding chia z mandarynką i miętą

Oto mój pomysł na walentynkowy deser  🙂
Trochę odmienny od tradycyjnych bo nie czekoladowy, ale mięta podobnie jak czekolada należy do afrodyzjaków, więc jeżeli chcecie zaserwować swojej drugiej połówce coś słodkiego a zarazem orzeźwiającego, to ten deser sprawdzi się w 100% 🙂
 

Składniki: (3 porcje)

  • 1 szklanka mleka ryżowego
  • 1/3 szklanki mleczka kokosowego
  • 4  łyżki nasion chia
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 3 mandarynki
  • garść świeżej mięty

Directions

  1. Do mleka ryżowego dodajemy mleczko kokosowe, ksylitol i nasiona chia. Odstawiamy na 3h do lodówki (warto po 15 min. od wstawienia zamieszać pudding).
  2. Gdy pudding jest gotowy, przekładamy go do pucharków, dekorujemy pokrojoną na mniejsze części mandarynką i poszatkowaną miętą.

Smacznego!

 

(Visited 448 times, 1 visits today)